Коледно боке

Днешният пост е посветен отново на >>24 days till Christmas<<

Попадала съм много често във фотографските сайтове на урочета, как да си направим оригинално боке. Виждала съм на сърчица и елхички, но аз реших да си направя снежно боке. Много е лесно за изпълнение и после резултатът е подобаващо оригинален. Като за начало ще ви покажа днешния кадър по проекта и веднага след него ще ви споделя и как именно да си спретнете подобно боке.

Използвах лист двустранна хартия от блокчетата ми 6×6 инча, които ползвам за картичко творенето. Изрязах кръг с големината на обектива на фотоапарата ми и в средата направих разрез във формата на снежинка. Използвах домашния ми плотер, чийто нож е вече крайно време да сменя, но за толкова свърши работа. Вие можете да използвате пергел, за да очертаете кръг и после да го изрежете с ножица или скалпел за хартия. Формичката в средата може да бъде изрязана и с пънч. Пънчовете се продават в специализирани крафт магазини и в почти всеки по-голям град биха могли да се намерят.

Накрая залепих кръгчето към обектива с хартиено тиксо и за снимките минах на ръчен фокус и дефокусирах.

Както казах много лесно и оригинално боке. Смятам да пробвам и с елхички и еленчета, като обещавам да споделя резултата :-) Пожелавам ви приятна и уютна вечер!

 

 

 

Leave a Reply