Експеримент с бобче

Friday, December 11th, 2015

Вчера беше ден 15ти преди Коледа. Споделям с вас експеримента, който започнахме с Дани, а той е следният :

*В буркан сложихме домакинска хартия.

*Избрахме си подходящо бобче.

*Сложихме го между стената на буркана и домакинската хартия.

*Накрая наляхме малко вода в буркана.

Идеята е всеки ден да доливаме по малко вода в буркана и детето да следи как бобчето образува коренова система. Образователно, забавно и много лесно. Дани каза, че бобчето ще се превърне в бобено стъбло, като от приказката :-)

Давам ви линк към сайта, в който намерихме тази идея. Хубав ден и до скоро!

Предколедно заслаждане и Коледни рисунки с шаблони

Thursday, December 10th, 2015

Предколедното отброяване продължава. Тъй като нямах време да публикувам снимки през последните дни (малкият е болен) днес ще постна два дни от проекта в една статия.

Ден 17ти … все още здравички … Дани рядко яде нещо сладко, но има някои определени сладкиши, с които си обича да заслажда. Тук похапва вкусни понички със шоколад.

Ден 16ти преди Коледа … Реших да направя за Дани шаблони за рисунките му. Коледни, разбира се :-) Беше и повод да изпробвам новия нож за плотера, с който си направих коледен подарък. Изрязах шаблоните от картонени изрезки, които имах налични в кутиите със скрап. Залепих ги с тиксо за опаковане на подаръци (с коледни мотиви) за листа от блокчето за рисуване, извадих водните боички и веселбата започна. Получи се наистина забавно и много лесно, използвахме и тубички с брокат за снежния човек. Скоро ще майсторим нови шаблони :-) Пропуснах да спомена, че са за многократна употреба, което значително ме улеснява.

Едно наистина забавно детско занимание, което развива както моторните им умения, така и тяхната креативна мисъл. В следващата публикация, че ви покажа и какъв експеримент с бобче си направихме с Дани.

Лека вечер!

 

Коледен календар

Sunday, December 6th, 2015

Реших и аз тази година да направя коледен календар на Дани. Мислих да го направя по оригинален, с хартиите и картоните ми, с брокатите и стикерите и най вече с помоща на моя добър приятел Плотерът. Уви, както вече ви споделих наскоро, ножът му е много износен и се налага да го сменям. Изгубих цял ден в рязане (по скоро опити за рязане) и накрая изхвърлих всичко и реших да принтя готов. Този, който намерих в нета беше супер обикновен, черно-бял и предназначен за оцветяване. Дани е много доволен, което беше най-важното. Всеки ден след градина оцветяваме картинката за деня ….. много му е забавно :-)

Има много голямо разнообразие в мрежата на подобни безплатни календари, а и картинки за оцветяване. Препоръчвам го без колебание, като занимание за през почивните дни около празниците. Всяко дете, което обича да рисува и оцветява би се забавлявало от сърце с коледните занимания. Има няколко сайта, които следя и в които публикуват много интересни и забавни занимания за децата. Мисля в следващите публикации да включвам и по нещо на коледна тематика, на което съм попадала в тях.

Лека вечер!

 

>> Скандинавски интериор за детски стаи <<

Tuesday, April 8th, 2014

Здравейте,

Ей, направо немога да повярвам, че пиша отново толкова скоро – май зачестявам публикациите ;-) С малкия сме болнички и си се гледаме в къщи и така вече две седмици. От днес аз съм без глас от ангината и цял ден шепна, от което пък малкия е много доволен, защото не му се карам, когато е направил някоя беля хихих … И все пак намирам време за разглеждане на блогове за интериорен дизайн. Както вече ви споменах, предстои ни обзавеждане на новото ни жилище и аз съм на етап планиране на интериора. Много харесвам скандинавския стил и се спряхме тъкмо на него за новия дом. Буквално седмици ни делят от старта на ремонта и вече идеите ми, относно разпределението на помещенията в апартамента са почти завършени.

Днес ще ви покажа няколко детски стаи, които може да ви послужат за вдъхновение. А, цялата статия можете да разгледате като кликнете на линка под снимките ;-)

photos by: the boo and the boy

Цветовете са просто великолепни, много нежни и успокояващи според мен. Много ми допадна и начина на отсичане на двата цвята, който са избрали за стените. Аз съм избрала за стаята на малкия цветовете на стените да са изцяло бели, както в целия апартамент, но смятам да освежа с детски постери в рамки, рафтчета за книжките, както и цветни банери по тавана. Но … за това в следващия пост.

Усмихнат ден и доскоро!