Коледни проекти

Tuesday, December 1st, 2015

Здравей ДЕКЕМВРИ!!!

И така, в най-уютния и любим месец се завръщам след мнооооого дълго отсъствие. Не съм писала в блога поради много причини … липса на време, загуба на вдъхновение, както и историята със задигнатия ми под носа домейн. Вече съм с нов домейн като разликата с предишния е разширението .net Както и да е :-) Важното е, че си върнах личното местенце и има къде да пиша и споделям, колкото и рядко да е.

Като за завръщане след дълго отсъствие, ви показвам няколко снимки от есенната фотосесия, която направих на Дани. Снимахме в градската градина по обяд, но въпреки силното слънце успяхме да направим прилични кадри за семейния албум.

И да се върнем на заглавието на поста “Коледни проекти”, което изобщо не е случайно подбрано. Захванах се с >>24 days till Christmas<< а идеята за него дойде от един невероятен фотограф, креативна дама и супер мама :-) а именно Изи от Mingle-Mangle PhotoJumble Какво представлява самия проект? Ами накратко…снимаме кадри в коледен дух от 1ви до 24ти Декември. Много забавен фото проект. Може да е свързан изцяло с ежедневието ви или да снимате с подбрани декори, но най-важно е да се забавлявате … вие и най-вече малчуганите около вас. Това, което смятам да направя аз след това с кадрите, е да ги принтирам в близкото фото и да спретна скрапбук албумче с тях. Може да е и дигитално, знам ли!!!

Захванала съм се с още два проекта >>Digital Project life<< и >>Digital Scrapbooking<< За целта се запасих със завидно количество безплатни дигитални хартии и елементи, както и направих свои page protectors за Digital Project life. Много лесен и забавен начин да събирам спомените ни в снимки. Не изисква финансови средства, които ежемесечно трябва да заделяме за реалните Project Life и Scrapbook layouts, а само малко свободно време, минимални познания на Photoshop и безброй безплатни ресурси в мрежата.

В дигиталната Project life страничка, която споделям днес съм използвала мой page protector и безплатни хартии и елементи, които може да намерите ето тук. Обещавам да публикувам в няколко последователни поста и моите page protectors за Project life. Днес качвам този, който съм използвала тук.

Ето и линк, от който можете да си свалите този page protektor.

 И накрая остана да ви покажа и първата снимка по проект >>24 days till Christmas<< и да ви пожелая Лека нощ!

 

 

 

 

Картичка за момченце и безплатен desktop wallpaper

Sunday, October 6th, 2013

Днес определено беше един динамичен и много интересен ден :-)

Цял ден се борих с бъг в програмата на плотера ми и около 4 часа ми отне направата на една картичка. Моя позната ми възложи, да направя картичка за рожден ден на момченце. Измислихме как да изглежда (тя си беше набелязала една, която бях правила миналата година). И спокойна аз, че имам достатъчно време за направата ѝ, в петък бях на изпит, вчера семейни разходки и днес, когато седнах да поработя, че РД е в понеделник и … бъг … плотерът ми взе сам да избира къде и как да реже :-) Голяма забава настана … хвърчаха хартия и картон навсякъде из стаята.

И като стана дума за картичката, ето я и нея

картичка за детски рожден ден

Направих я подобна на ето тази, която както ви казах бях правила миналата година.

картичка за детски рожден ден

А … да, щях да забравя :-) реших още и, че така или иначе нямам достатъчно свободно време за да се поупражнявам в оцветяването с маркерите ми … оцветих буквичките и цифрата в картичката за момченцето :-) Определено ми се прииска да намеря малко време и за да се науча да оцветявам с тях. Имам ги вече една година, а още не съм ги ползвала качествено.

Иначе … какво ново … малкия тръгна на градина – вече две седмици ходим. Не му се нрави много, но пък свиква и научава все нови и интересни неща там. Е, то и бели нови учим, ама … то без тях неможе. А аз … аз продължавам с курса по английски. И аз научавам много нови неща :-) а и определено си личи напредъкът. Вече все по – добре се справям, поне аз така мисля :-)

И в тази връзка, ето какъв desktop wallpaper направих наскоро. Много интересна мисъл … Нали? Много семпло и наистина вярно, особено за тези, които си падат по минималистичното. Качвам го в няколко размера и ако и на вас ви допада, можете да си го свалите. А, ако размерът, който ви трябва не е сред тях … просто ми пишете кой е и аз ще кача и него ;-)

Лека вечер от мен и доскоро!

free desktop wallpaper

800 x 600     1024 x 768     1280 x 1024     1366 x 768     1440 x 900     1600 x 1200     1680 x 1050     1920 x 1080     1920 x 1200     2560 x 1600

 

BG vs. EN / Безплатно срещу Фрее

Friday, March 1st, 2013

Честита Баба Марта на всички!

Пожелавам ви да сте много здрави, румени и засмяни :-)

Днес реших да споделя с вас един нов проект, който стартирам чрез блога. Идеята ми е следната:

Използвам по – голямата част от свободното си време за хоби, което разбира се ми носи удоволствие и много позитивно настроение и нагласа. Повечето от вас, които се занимават с майсторене на различни неща от хартия, знаят че в интернет пространството могат да се намерят множество красиви и качествени безплатни материали, свързани с нашето хоби. Такива са например: материали за известния вече и у нас ” Project  Life “, безплатни картички и етикети за разпечатване, различни дигитални темплейти, рамки, както и много, много други идеи и то все полезни. Но … на родния ни език, те са си направо ЛУКС. Определено това, което липсва в майсторийките от хартия, които правим е българският привкус в тях, а именно – безплатни материали на български. Знам, че на пръв поглед, може би ще ви се стори странен моят проект, но повярвайте ми, след време ще разберете защо ми хрумна.

Та … захващам се с тази идея и се надявам да я споделите с мен. Ще се радвам, ако и още ентусиасти се включат и заедно да започнем да разпространяваме все повече безплатни неща, свързани с хобито ни, в родното блог пространство.

Сега ви казвам чао и съвсем скоро ще публикувам и първите си безплатни материали на български ;-)

Free Christmas printables

Tuesday, September 25th, 2012

Здравейте,

Както вече обещах, в блога ще споделям с вас интересни Freebies, на които съм се натъкнала в мрежата. Днес ви показвам тези коледни тагове, защото забелязвам, че цялото блог пространство е залято с коледни емоции и вълнения. Е, има още доста време до Коледа, но пък не е лошо да се подготвим с идеите си предварително.

Всяка година, още щом наближи Коледа и аз започвам със списъците за подаръци. Това, което обикновено правя обаче е, да забравям за картички към подаръчетата. В такъв момент е много полезно да имаш под ръка, нещо готово, което да спаси положението. Тези тагчета са точно такива. Винаги можете да намерите нужните материали и да ги използвате, като перфектния завършек, на вашия подарък. Това, което ви е нужно е:

1. Цветен принтер

2. Картон / Хартия

3. Ножици

4. Перфоратор с една дупка / Замба

Ето и от къде можете да си ги свалите безплатно. Чао от мен и доскоро ;-)

1. Merry Christmas – holiday tags | 2. Freebie printable elfie gift tags | 3. Freebie wood type holiday printable kit

Matryoshka doll card set { Freebies }

Wednesday, September 19th, 2012

Здравейте,

Днес е рожденният ден на близначетата, за които бяха ето тези покани. Очаква ни смях и забавление и много, много полижително настроение, а аз ще се изявявам като фотограф на събитието ;-)

Минавам през блога и за да споделя с вас нещо интересно, на което се натъкнах тези дни. Това са безплатни картички за разпечатване с матрьошки. Уникално сладки и много оригинални са и съм сигурна, че ще са ви полезни. Те са част от идеята ми, за нова визия на блога и съдържанието на публикациите в него. Включих ги в категория, в която редовно ще споделям с вас, всичко интересно и Free  в мрежата, на което съм се натъкнала.

Можете да ги откриете ето тук, където има още много подобни, безплатни картички за разпечатване. Сайта е Canon CREATIVE PARK и качеството на метериалите е безупречно.

Хубав ден ви желая и доскоро!