Photo tutorials ♥ Фото уроци { обработка на снимка в три стъпки }

Thursday, October 25th, 2012

Здравейте,

В днешната публикация, съм решила да споделя с вас как обработвам снимките, които качвам в блога. От години използвам Photoshop, а към този момент версията, с която работя е Photoshop CS3. Въпреки, че както казах, използвам тази програма почти ежедневно (но за съвсем различни цели ), съвсем отскоро започнах да обработвам и фотографиите си на нея. Днес ще ви покажа, как само в 3 стъпки, можете да подобрите качеството на снимките си. Ето как изглежда снимка на моя картичка, преди да я обработя с Photoshop.

След като отворя изображението, което ще обработвам във PS избирам Image > Adjustment > Levels и задавам следните стойности.

След това избирам Filter > Sharpen > Unsharp mask. Там задавам стойностите, които виждате. С този инструмент можете да си поиграете и вие в случай, че желаете по – силен или по – слаб ефект от него.

И накрая в стъпка 3 – та, аз дублирам слоя – Десен бутон върху оригиналния и избирате Duplicate layer. На новия слой задавате следните стойности: Layers > Screen // Opacity 40 %

Ето и крайният резултат на изображението, което обработихме в 3 стъпки.

Надявам се да съм била полезна с това уроче и ако имате въпроси, пишете ги като коментар, а аз се ангажирам да отговоря на всеки :-)

Чао от мен и лека вечер!

 

 

Use your pinterest board on your business

Thursday, September 27th, 2012

Здравейте,

Следващите редове, са за тези от вас, които предлагат свой продукт или услуга на пазара.

След годините, натрупан опит в търговията, съм се убедила в едно – Клиентът има нужда, от вашия съвет в избора си, от вашите идеи. Винаги бъдете готови за подобни въпроси. Разбира се, е добре да имате изготвено портфолио, с идеи и проекти. Но … идеите на Творецът са неизчерпаеми и не винаги, можете да ги подготвите предварително. Аз бих ви посъветвала, да се възползвате максимално от вашия Pinterest.

Може би всеки, който чете сега е наясно, че тази социална медия се превърна в най – популярната днес. Аз също и затова често пиша статии, свързани с нея в блога. Освен за споделяне на вдъхновения от мрежата, тя вече е и добра платформа за лансиране на бизнес идеи и продукти.

Ето, една идея и от мен ( в няколко стъпки ) как можете успешно и лесно, да организирате процеса на работа с вашите клиенти.

1. Организирайте наново вашите дъски.

По този начин, не само ще вдъхновявате себе си с нови идеи, а и ще улесните избора на клиентите си, за концепция или дизайн, който се налага да направят. Подгответе ги така, че с един поглед да се ориентирате в тях. Един съвет : Не го правете изведнъж и на един дъх, а постепенно.

2. Накарайте клиентите си да се почувстват специални.

Всички тези вдъхновения и идеи в снимки, са създадени за тях. Озаглавете дъските така, че те да могат, лесно и бързо да се ориентират в избора си. Трябва да останат поласкани и доволни от начина ви на работа, от вашата организираност.

Поставете дъските, които са предназначени за тях най – горе,

за по – голямо улеснение.

4. Споделяйте и личните си вдъхновения.

Направете си дъски, в които поставяйте вашите лични предпочитания и интереси. Това, създава настроение на довереност и уют, у вашите клиенти.

5. Свържете своите пинове с Facebook и Twitter.

Това е една много полезна опция на Pinterest, от която е добре да се възползваме.

6. Споделене във вашия блог / сайт

линк към своя Pinterest профил.

7. Правете го с удоволствие.

Нека това не се превръща в поредния досаден ангажимент, свързан с работата ви.

И така, надявам се да съм била полезна на някои от вас с тази идея. Доскоро!

My inspiration

Saturday, September 15th, 2012

Здравейте,

Реших да споделя с вас, няколко мои любими местенца в мрежата, от които редовно черпя идеи и се зареждам с вдъхновение за моите проекти.

Случвало ли ви се е да искате да направите нещо, но то да не се получава или не успявате да го завършите – нещо все му липсва. При мен често е така :-) Тогава винаги прибягвам към моите местенца за вдъхновение и идеи в интернет. Сигурна съм, че и вие имате такива ” скрити козове ” и даже съм убедена, че винаги спасяват положението. Е, аз ги използвам не само, когато имам нужда от ” помощ ” в проектите си, а и за забавление. Винаги приятно и полезно запълвам свободното си време ( обикновено нощем, когато всички спят ) с тях.

Реших, че е добра и полезна идея да ги систематизирам и поставя в публикация тук, в блога ми, защото това може да се окаже полезна информация за някои от вас. Даже сега, когато ми хрумна да напиша тези редове, отново разглеждам красиви фотографии и креативни идеи в тези сайтове.

И така …

Pinterest е най – популярната социална мрежа в цял свят сега – особено сред жените. Представете си едно необятно пространство заредено с интересни идеи, красиви фотографии и много, много добро оформление. Предтавлява простичка и семпла, но страшно удобна дъска, на която можете да си закачате интересни снимки и идеи, на които сте се натъкнали в мрежата. Можете да избирате от категории, какво да виждате на основната си стена и да следвате още много други потребители ползващи тази мрежа. За мен Pinterest е едно страшно полезно местенце, което посещавам всеки път, щом отворя компютъра си.

BlogLovin или казано накратко, това е платформа за следене на блогове. Тя ви позволява да добавяте любимите си блог – местенца на едно място и да бъдете известявани за новости в тях. Също много полезно за мен, особено след като повечето от блоговете, които чета, нямат опцията RSS by e – mail.

Dribbble Отново социална мрежа и то сред най – успешните, но насочена предимно към графичния и уеб дизайн. Тук можете да следите различни дизайнери и тяхната работа, както и да споделяте своите проекти. Има обаче едно неудобство при регистрацията и използването на акаунта ви, а то е, че ако не сте поканени, можете само да разглеждате дизайните, които се споделят там, но не можете да споделите своите. Покана може да получите от някой, който вече има изцяло активен акаунт там и е получил няколко покани за раздаване. Другият начин е да изпратите свое портфолио и да бъдете одобрени директно от Dribbble.

WeHeartIt е нещо средно между Pinterest и Dribbble по дизайн, но по предназначение е по – скоро копие на Pinterest – според мен. Тук използвате тагове и комплекти, в които събирате интересни снимки и идеи от интеренет пространството. Щом стъпите на основната стена, можете да избирате от много тагове, какво точно да разглеждате в момента. Тези тагове играят ролята на категории.

Twitter и Facebook са безплатни социални мрежи за микроблогинг, които всички ползваме. В България е по – популярен Facebook, но и двете са полезни. Аз лично, освен за промяна на статуси, публикации на снимки и чат с приятели, ги ползвам и за инфо. Много често, на лаптопа ми са отворени именно те и ако съм харесала страницата, или съм добавила сред приятелите си любим блогър, това е най – лесният начин да следя новостите при него.

Освен всичко друго, тези места в мрежата, могат да са и платформа, чрез която да популяризирате марката си или бизнесът, който имате или тепърва започвате. Наистина много полезни са в това отношение, стига да знаете как да го правите :-) Но … това е тема за друга публикация, която сега ми хрумна и със сигурност скоро ще напиша.

Та, това са местенцата ми за вдъхновение и идеи в мрежата. Малко са, но пък много, много интересни. Надявам се да съм била полезна с тази информацията, а ако и вие имате подобни вдъхновения, ще се радвам да ги споделите с мен.

Чао и hugs!